Общинските съветници да утвърдят броя деца и групи в целодневните детски градини (ЦДГ) и обединените детски заведения (ОДЗ) в община Ловеч, като потвърдят и финансовата им издръжка за 2012/2013 г. Предложение за това е внесъл в общинския съвет кметът Минчо Казанджиев. Той предлага да бъде определен размер на минималната средна месечна посещаемост за групите в ЦДГ и ОДЗ в град Ловеч на 16 деца в група, а в населените места – 12 деца. 12 деца в група да е размерът на минималната средна месечна посещаемост за групи в ЦДГ и ОДЗ в общината, в които има приети до две деца със специални образователни потребности. Предложението ще се гледа в две комисии на общинския съвет – по бюджет и финанси и по образование, култура, младежта и децата, които ще заседават на 3 септември.
През учебната 2012/2013 г. в мрежата от детски заведения на община Ловеч ще се възпитават и обучават общо 1286 деца, разпределени в 53 групи в ЦДГ с 1233 деца и в три яслени групи с 53 деца. След преструктурирането на детските градини в община Ловеч през новата учебна година ще функционират 7 ЦДГ и две ОДЗ.
Подготовката на децата една година преди постъпването им в първи клас – 6-годишните, ще се осъществява в 12,5 групи, в т. ч. 9 смесени, в които са обхванати 253 деца. Петгодишните ще се подготвят за училище в 14,5 групи, тук също 9 смесени, обхванати са 311 деца. Решение по това общинският съвет ще вземе на заседанието си на 11 септември.
Пресцентър на общински съвет Ловеч