Областният управител на Ловеч Ваня Събчева и зам.-областният управител Сашо Данков участваха на 22 август в честването на 135-годишнината от Освобождението на Ловеч и началото на Ловешката управа. Те поднесоха венци и цветя на Алеята на българо-руската дружба, на Белия и Черния паметник в парка „Стратеш”.
По-късно двамата присъстваха и на тържествената сесия на общинския съвет в Ловеч, на която бяха още народните представители от ГЕРБ д-р Анатолий Йорданов, д-р Станка Шайлекова и Христофор Ачков, независимият Кирил Гумнеров и депутатът Димитър Горов.
На заседанието бе обявено и решение на Министерски съвет, взето няколко часа по-рано, че правителството отпуска 10 млн. лв за изграждането на многофункционални спортни зали в 10 общини, сред които и Ловеч.
В Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф I” ще бъде изградена модерна спортна зала, оборудвана с най-съвременни спортни съоръжения. Проектът за нея е готов, а сумата, която ще бъде вложена, е 1 млн. лв. След завършването й базата ще може да се използва не само от учениците в училището, но и от всички жители на града.
Преди дни 100 000 лв дари и ПП ГЕРБ за доизграждането на Катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч. Парите бяха връчени на Ловчански митрополит Гавриил от вицепремиерът Цветан Цветанов.