Младежката организация на ДПС в Ловеч първа обяви номинацията си за постта Председател на МДПС за предстоящата национална отчетно изборна конференция. За свой фаворит младите политици припознаха Илхан Кючук, който е член на младежкия национален съвет с ресор вътрешна политика и медии. Това бе едно от решенията на Областната отчетно изборна конференция, проведена през почивните дни. Като представител на националното ръководство той е присъствал на всички инициативи на младежкото ДПС в Ловеч. За избора на Кючук натежа малко и местният патриотизъм, тъй като кандидатът за национален младежки водач е с малиновски корен,издадоха от залата.
За свой областен водач пък младите последователи на Доган затвърдиха третия мандат на досегашния председател, Теодор Арсов и 15 членнен ръководен състав. За пръв път конференцията отчете най-много присъстващи със средна възраст между 22-30 години-45 на сто от събраните в залата. „Това е много обнадеждаващ актив, в който трябва серозно да инвестираме и да го развиваме. Ловеч дава сигнали, че младежкото ДПС поддържа интерес към своя организационен живот и иска да даде лице на своята дейност, само повече смелост и повече местна инициативност е нужна тук”, даде своята оценка, Айхан Етем, от ресора за проекти и програми към младежката ДПС централа.
Ловешката младежка конференция даде старт на есенния отчетно изборен маратон на ДПС в страната. В края на месеца, на 30 септември пък същия повод ще събре голямата организация. На нея също и бе гласувано доверието да е първа сред областните структури за провеждането на най-висшия отчетен форум за изтеклия три годишен мандат и по примера на младежите не се очакват сътресения в областното ръководство.