Областният управител Ваня Събчева посрещна поетесата Надежда Захариева, и я придружи за среща с жителите на ловешкото село Радювене. Към прохладния салон на местното читалище „Полк. Стоян Едрев” въпреки високите температури навън се бе стекло цяло село в очакване да видят и чуят поетесата. Читалищният председател Цанко Костов посрещна гостите си. След кратка почивка от пътя, по време на която областният управител и Надежда Захариева разговаряха за бъдещето на читалищата и библиотеките и тяхната роля в културния живот особено в малките населени места, Захариева влезе в залата под бурни аплодисменти.
Тя изслуша трогателно прочетените от Емилия Стоянова, Гергана Костова, Милена Вълчева, Васил Маринов, Ценка Владова и Мариета Сълева свои и на Дамян стихове, а след това разчупи официалностите, слезе сред хората и… изля душата си.
С много прочувствени думи, с много емоция и чувство за хумор тя говори за любовта, за „нещата от живота”, за това какво е да си съпруга на Дамян Дамянов, какво смята да прави и какви са творческите й намерения в близко време.
Срещата, продължила повече от час, приключи около трапезата, за която своя принос бяха дали всички – и гости, и домакини. Никаква криза не може да ни попречи да посрещаме както подобава такива хора като вас, гостоприемно обясняваха домакините, докато канеха на отрупаната маса. Накрая всички си обещаха, че това не е последната им среща.
В Радювене днес бяха и общинските съветници от ГЕРБ Ценка Лазарова, Константин Попов, както и председателят на общинския съвет Корнелия Маринова.