Седем църкви и един манастир ще получат субсидии в размер на 2 178 812 лв. по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”. Планира се да се ремонтират камбанарии, комини, тавани, подове и стени, както и да се извършат озеленяване и топлоизолация. Планирани са също така разходи за дърводелски работи, изграждане на дренаж, на летен кът и ограда, елинсталации и др. С тях броят на одобрените проекти за обновяване на сгради с религиозно значение по Програмата за развитие на селските райони достигна 76.
Три от осемте храма са в област Ловеч. Това са църквите „Св. Великомъченик Димитър” и „Св. Параскева” в Априлци, както и църквата „Св. Архангел Михаил” в угърчинското село Катунец.
Другите обекти са църква „Св. Великомъченик Георги” в област Благоевград, църквата „Св. Георги” в област Ямбол, църквата „Св. Св. Петър и Павел” в Софийска област. Църква „Свети Архангел Михаил” в тополовградското село Мрамор и Изворски манастир „Успение Богородично” са другите свети места, в който ще се извършват строително-ремонтни дейности.