Общинската администрация в Ловеч и общински съветници се включиха днес в обявената от bTV инициатива „Да почистим България за един ден”. Те се бяха разпръснали в различни райони на града – на Стратеш, Башбунар, на стария Севлиевски път, на околовръстното за Плевен. Председателят на общинския съвет Корнелия Маринова заедно с общински съветници чисти тази сутрин прилежащите площи на Деветашката пещера. Там тя се запозна със свои земляци от с. Кортен, Сливенско, които поискаха специално да се снимат с нея и също се захванаха с отпадъците. Туристите се оказаха от пенсионерския клуб в селото и се запознаха с представител на подобен клуб от кв. Гозница и веднага договориха поредица от съвместни прояви.
По обед Маринова се присъедини към кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, който бе заедно със заместниците си, част от администрацията и общински съветници на Стратеш. Там тъкмо бяха натоварили камиона със събраните чували с отпадъци и обядваха. Нагости ги лично кметът Казанджиев.
След това той се отправи към с. Сливек, където заедно с кметския наместник Станимир Стоянов продължи започнатото от сутринта почистване на пътя към центъра от входа на Ловеч. Двамата заедно с подкрепление от свои съседи почистиха основно пътя от прораснали храсти и увесени клони, след това се преместиха в парка, където с храсторез и резачка продължиха работата до късния следобед. Към тях се присъедини и съпругата на Казанджиев – Галя, както и малката им племенница Севдалина.
В кампанията на bTV на Стратеш се включиха още Районен и Окръжен съд, Районна и Окръжна прокуратура. От „ЧЕЗ Разпределение – България” АД почистиха и оформиха зелените храсти около Черния паметник.