Предложения за проекти, които да бъдат финансирани по плана за младежки дейности за 2025 г. събира Община Ловеч от организации, сдружения и институции, работещи с младежи. Те касаят събития и дейности, обхващащи подрастващите и младите хора на възраст от 15 до 29 години или насочени към тях.

Заявленията се подават до 31 октомври в Центъра за административно обслужване на Общината. Проектите трябва да бъдат съобразени с няколко основни приоритета: насърчаване на неформалното обучение; насърчаване на заетостта и подкрепата за млади хора, които не учат, не работят и не се обучават; насърчаване на ангажираността, участието и овластяването на младите хора; развитие и утвърждаване на младежката работа в национален мащаб; свързаност, толерантност и европейска принадлежност; насърчаване на здравословния и природощадящия начин на живот; насърчаване на културата и нивото на културно участие на младите хора.

В заявлението се посочват общата стойност на проекта, исканата подкрепа от Община Ловеч, собственото участие или средства от други източници, мястото на провеждане и времетраенето.

За одобрените проекти ще бъдат сключени договори със съответната организация.

За настоящата година Община Ловеч подписа девет договора за младежки проекти, финансирането е на стойност 12 166 лв.