Дългогодишният журналист Янка Сълева – Масленска ще представи в Ловеч две свои книги – „Всеки връх е предпоследен“ и „Животът – този наш съдник“ в Клуба на дейците на културата на 17 октомври, четвъртък, от 17,30 часа.

Янка Сълева е работила като завеждащ отдел, заместник-главен редактор и главен редактор от 1968 до 1999 г. във вестник „Заря на комунизма“. В книгата ѝ „Всеки връх е предпоследен“ – очерци и пътеписи са събрани истински истории. „Повечето са писани някога, а други са спомени, но всички са резултат от дългогодишен журналистически труд“, пише авторката. Книгата е в четири части: „Малки истории“, които разказват за пътувания и интересни срещи, „За животните с любов“ – за животни и птички; „Хора с призвание“ – за близки хора на авторката, както и за хора, които са я впечатлили в житейския ѝ път – учители, общественици, творци; „Пътешествия“ – за пътувания до Куба, Испания, Норвегия, Гибралтар, Лисабон.

Книгата „Животът – този наш съдник“ е мемоарна. В предговора Янка Сълева отбелязва: „Разказвайки живота си, човек си прави равносметка, защото единственият съдник за нашите дела, грешки, щастие или нещастие е Животът. Той определя нашата цена, нашата стойност. От разстоянието на времето човек вижда по-добре грешките и заблужданията си“.