Започва основен ремонт, рехабилитация и благоустрояване на ул. „Ловец“ в град Павликени. В официалната церемония „първа копка” на обекта се включиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и представителя на фирмата-изпълнител на строителната дейност Илия Кирилов.

Стойността на проекта е 1 342 000 лв. с ДДС, финансиран от Държавния бюджет на Република Българи за 2024 година.

С изпълнението на проекта ще бъдат извършени основен ремонт и рехабилитация на уличната настилка и реконструкция на тротоарната настилка на улица „Ловец“. Асфалтовата настилка ще бъде ограничена с бетонови бордюри, а зелените площи и дървета – обкантени с градински бордюри. Пред гаражните входове тротоарната настилка ще бъде положена върху армирана бетонова настилка. Общата дължина на пътната отсечка е 1150 метра.

В резултат на изпълнените дейности ще се подобрят облика и експлоатационните качества на настилките на улица „Ловец”, ще бъде осигурен комфорт и безопасност при пътуване.

„Този ремонт е планиран от много години, но трябваше да се подмени канализацията и водопровода, преди да преминем към уличната настилка и тротоарите. Това е една от входните артерии на града, свързваща този квартал с централната част на града. Стотици моторни преводни средства и пешеходци преминават всеки ден и ние сме длъжни да създадем удобство и безопасност за всички тях“, каза в словото си кметът инж. Емануил Манолов.

„От днес пишем поредната страница от историята на Павликени. Ще я напишем с много усилия, но с много гордост и удовлетворение, че сме направили нещо добро за нашия роден град“, каза кметът.

Срокът за изпълнение на строителството е 150 календарни дни.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Виагруп“ ЕООД – Плевен с управител Илия Кирилов. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Стандарт – МЛН“ ООД – Плевен с управител инж.Любомир Станчев. Техническият проект е изготвен от фирма „Импро“ ЕООД – Велико Търново с управител инж. Иван Йовчев. Фирмата ще осъществява и авторския надзор по време на строителството.