На 15 юли от 15 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация ще се проведе КРЪГЛА МАСА – ДИСКУСИЯ НА ТЕМА: „СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ПРИОРИТЕТИ И ПРИОРИТЕТНИ ПРОЕКТИ, СВЪРЗАНИ С ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА И ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО В ПЛЕВЕНСКИЯ РЕГИОН“.

Кръглата маса се оганизира по инициатива на Камара на архитектите – Регионална колегия Плевен, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране – Регионална колегия Плевен, Камара на строителите – представителство Плевен, Асоциация на международните автомобилни превозвачи – Плевен, Търговско-промишлена палата – Плевен. За участие в кръглата маса са поканени народните представители от 15-ти плевенски избирателен район, представители на Областна администрация и АПИ – ОПУ, кметове и общински съветници от общините в областта. В дискусията ще вземат участие представители на регионалните професионални браншови камари, представители на бизнеса и обществеността.

Проблемите, свързани с пътната инфраструктура и организация на движението са едни от най-актуалните за развитието на Плевен и на региона.  Дневният ред на кръглата маса предвижда да се дискутират стратегическите приоритети и приоритетните проекти, свързани с пътната инфраструктура и организация на движението за Плевенския регион, с акцент на значимоста на проблемите, свързани с инфраструктурни проекти във връзка с преминаването на транзитното движение от АМ „Хемус“ през гр. Плевен. Като предмет на дискусията се предлага да се обсъдят и приоритетните проекти за общините от Плевен област, включени в предложениия в Народното събрание проект за актуализация на държавния бюджет Приложение № 3 Към чл. 107, ал. 13 – Прогнозен размер на капиталови разходи по Инвестиционната програма за общински проекти.

Убедени в ефективността на партньорството между държавните институти, местните власти и представителите на професионалните и браншови камари, обединяващи усилията си за съвместни проекти за развитието на региона, с надежда очакваме конструктивният диалог да доведе до практически значими резултати.