В седмицата на гората БМЧК-Троян се включи в инициативата на Фондация Гората.бг, която отбеляза забележителен успех в Троян, като подари 13500 броя плодни и паркови дръвчета на троянците и постигна целта от 1 милион засадени дървета с доброволци за този сезон.

Младите червенокръстци засадиха люляк, клен и два дъба на площадка „Троянка“, което бе облагородена от БЧК-Ловеч през 2023 г.

Те подкрепиха идеята на Фондация Гората.бг – „Ние вярваме, че всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока. Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения цялата Вселена ще ни помогне! Вярваме също, че чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така и целия свят! Вярваме, че децата са бъдещето ни и ако те са по-информирани, по-активни и част от процеса на засаждане на нови гори, то бъдещето ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто!“