На 28 март от 10,00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч се проведе 9-то заседание на Общински съвет-Ловеч.

Заседанието започна с оттегляне от кмета на общината на т. 20, касаеща избор на оператор на язовирна стена на язовир „Ваганска бара“, находящ се в землището на с. Дойренци, и внасяне на допълнителна точка относно изработване на проект за подробен устройствен план-план за регулация и застрояване по КККР в землището на с. Лисец.

Отчетите на селата Абланица, Александрово и Баховица се докладваха от техните вносители и се приеха с 27 гласа „за“, без „против“ и без „въздържали се“.

Предложението за Даване на съгласие за участие на Община Ловеч в Седмата процедура за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво не събра достатъчен брой гласове и с 10 гласа „за“, 1 „против“ и 13 „въздържали се“ то не се прие.

Не се приеха също внесените предложения за продажба на имоти – частна общинска собственост по плана на новообразуваните имоти на местност „Бабаковец“ и имот – частна общинска собственост по кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Лешница.

С 16 гласа „за“, 1 „против“ и 9 гласа „въздържали се“ общинските съветници приеха финансовите средства за отчисления и обезпечения по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците за 2024 г. да останат по сметката на Община Ловеч и да бъдат разходвани чрез вътрешни компенсирани промени за дейности, свързани с предоставяне на услугите, регламентирани в чл. 62 и чл. 66 от Закона за местните данъци и такси през 2024 г. без да се изменя приетият от общинския съвет начин за определяне на размера на таксата за битови отпадъци, в т.ч. и за почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци.