С класическото 3:0 загубиха футболистите на „Янтра“ – Ценово при гостуването си в Румъния. Преди началото на пролетния полусезон ценовчани върнаха визитата на отбора от Бужору, окръг Александрия. Още от първата минута контролната среща започна много динамично и оспорвано като се водеше борба за всяка топка. Това положение на равностойност се запази до 41-та минута на първото полувреме, когато след неразбирателство в защитата на гостите дойде и първият гол. След почивката в отбора на домакините бяха извършени шест смени, а ценовчани разполагаха само  двама резервни играчи. Независимо от това играта продължи да бъде равностойна. В средата на второто време футболистите на Бужору реализираха два бързи гола във вратата на противника. Гостите направиха опит за обрат в играта. На два пъти те поразяваха вратата на домакините, но съдийската бригада от Александрия отмени попаденията като ги определи като засада. При този резултата дойде и последният сигнал на срещата.

„Футболистите на „Янтра“ показаха по-технична игра. За сметка на това, домакините ги превъзхождаха с по-добра физика и издръжливост. Едно от положенията на засада беше много спорно, но съдиите имат решаващ глас. През цялото време играта беше чиста и спортменска“, сподели председателят на Общинския съвет в Ценово Георги Георгиев, който придружаваше отбора.

След приключване на срещата ценовчани приятна изненадаха домакините като им подариха мартеници. В знак на приятелство и продължаващо сътрудничество капитаните на двата състава си размениха сувенири и клубни флагчета.

Румънците гостуваха в Ценово в края на август м.г., когато си тръгнаха със загуба от два гола. Футболистите от „Янтра“ получиха покана за ново гостуване в северната ни съседка в края на сезона, като ще се изиграят няколко срещи с първенците от групата.