Младите червенокръстци от Ловеч заедно с приятелите си от ЦНСТ „Лилавата къща“-Ловеч изработиха мартеници и картички с пожелания и на 1ви март посетиха дома за стари хора в Угърчин за да поздравят възрастните хора и пожелаят здраве и дълголетие. Направиха си импровизирана седянка и споделиха празника, който продължи с подготвено тържество от директора на дома, персонала и местни дейци.

Червенокръстците от Априлци изработиха мартеници съвместно със самодейците от НЧ „Светлина“- с.Шипково и заедно с децата в работилничката за мартеници в ДГ „Априлче“. На празника в градината децата изнесоха концерт, а червенокръстката Милка Йонкова бе Баба Марта, която зарадва с мартенички децата и възрастните хора в „Дом за стари хора „Ганка и Георги Събчеви“ – Априлци.

Младите червенокръстци от Тетевен зарадваха учениците, учители и служители в НУ „ Хаджи Генчо“, както и служителите от общинската администрация. Акцията им бе с подкрепата на местната комисия за борба с противообществените прояви към община Тетевен.

На днешният празничен ден БМЧК стоплиха много сърца, показвайки, че има приемственост между поколенията и се стремят за запазят традициите.