Намаляването на  пътнотранспортните произшествия, противодействие на домашното насилие, обучението на състава – това ще са нашите приоритети и по тях ще се оценява работата на областните дирекции. Така главният секретар на МВР изведе пред ръководния състав на дирекцията приоритетите в работата. Пътната безопасност беше изтъкната като национален приоритет и като задължение на МВР при тясно взаимодействие с останалите институции – на местно и централно ниво, да се справи с нея. Отчетено от присъстващите на анализа беше, че 9 загинали по пътищата повече в сравнение с предходната година е тревожен показател. Професионалното ръководството на МВР  оцени положителната тенденция по линия на престъпленията против личността – 100% разкриваемост при убийствата и грабежите. Нека бъдем проактивни и това ще бъде критерият за работата ви оттук нататък, допълни още Д. Кангалджиев. Директорът на ОДМВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов изрази увереност, че резултатите ще бъдат надградени през текущата година.
Главен комисар Коцев подчерта, че от изключителна важност  е МВР служителите  да се вслушват в проблемите на местното население. Постави и изискване за засилване на превенцията в учебните заведения по линия на наркоразпространението. Децата са нашето бъдеще и ние трябва да полагаме непрестанни грижи в тази насока – допълни още той.

На анализа присъстваха административният ръководител на Окръжна прокуратура –Ловеч, кметът на община Ловеч и зам-областният управител.