В 11-тото издание на кампанията „Да изчистим България заедно” отново обединихме доброволци и щатни служители на БЧК-Ловеч в името на каузата за по-чиста околна среда. Надсловът, под който се провежда днес най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година, е „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. През 2023г. именно най-малките жители на България ни поведоха по пътя към опазването и по-отговорно отношение към природата, рамо до рамо със своите приятели, родители и всички нас.
На 15ти и 16ти септември клубовете БМЧК от Летница, Ловеч и Троян обединиха сили и почистиха СУ „Бачо Киро“ и района около него в Летница.
Ловешките доброволци пък почистиха и окосиха градинката на квартал „Дикисана“. Троянските червенокръстци почистиха и направиха още по-приветлива градинка „Троянка“, която тази година бе обновена с интерактивни игри на асфалт, пейки и подиум за иновативни начини на обучение и игра.
В продължение на тази инициатива доброволците на БЧК-Ловеч ще изрисуват и част от игрите на площадката в ОУ „Христо Никифоров“-Ловеч идната седмица.
Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света. На база постигнатите резултати в хилядите акции по чистене, облагородяване и залесяване през 2019 г., инициативата получи глобално признание за обединяването на най-голям брой доброволци на глава от населението в името на зелената идея – 6,2%, сред 180 държави, участващи в голямото почистване на планетата World Clean Up Day. България държи този рекорд и до днес.