На 13 и 14 май 2023г. в град Тетевен се проведе състезанието TETEVEN KIDS DH 2023, с което бе дадено началото на сезона на детските даунхил серии.

Събитието се проведе за трета поредна година в родния град на световната и европейска шампионка по спускане – Изабела Янкова. Главен спонсор и съорганизатор е Община Тетевен заедно с бащата на Изабела – Николай Янков и разбира се СК Райдърс Юнайтед.

Дисциплината на състезанието бе Спускане (downhill) – един от най-екстремните начини за каране на колело в планината. По трасето се спуснаха над 100 деца и младежи от цяла България, разделени в следните категории: 10-12 г.; 13-14 г.; 15-16 г., а освен тях имаше и отворена категория за всички навършили 17 години.

През първият ден бе направен оглед на трасето от състезателите, а след това всички желаещи се регистрираха. В края на деня се проведе тренировка. С тренировка започна и вторият ден, след която последва техническа конференция, а накрая остана същинската част – квалификациите и финалите.

Победителите бяха наградени от зам.-кмета на Община Тетевен – Тони Стоев и Изабела Янкова. Бяха подготвени много изненади и подаръци, а специалната награда – чисто ново колело, получи Антоан Арсов след проведена томбола.