Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 27 април 2023 г. лично поздрави творческия колектив на Езиковата гимназия за спектакъла „Клиничен случай“ с режисьор Веселин Плачков—Старши. За целта тя пътува до Угърчин, където ловешкият екип гостуваше, след като на премиерата в Ловеч кметът не успя да присъства.

В поздравлението на Корнелия Маринова се казва: „Приемете моите поздравления, както и на цялото ръководство на Община Ловеч, по повод постановката „Клиничен случай“ на актьорите-абитуриенти от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“, випуск 2023 г.

Вие сте продължители на една славна традиция—всяко поколение да се впише в летописа на Езиковата гимназия с ярко и запомнящо се театрално представление. И тази година задачата е изпълнена. Още повече, че за втори път в училището успешно гостува режисьорът Веселин Плачков—Старши, който умее да вдъхновява и сплотява младите таланти.

Поздравления за трайния интерес към комедийния жанр, който най-отговаря на Вашето светоусещане и жизненост. Пожелавам на всички участници, на учителите и  родителите, както и на публиката, увереност, нови хоризонти,  силно приятелство и много късмет!“

След спектакъла, който бе посрещнат с интерес от публиката, кметът на Ловеч се снима с участниците и режисьора.

Община Ловеч, пресцентър

28.04.2023 г.