Днес, 20 април, беше официалното откриване на строителната площадка на Централен кооперативен пазар с инвестиционен проект за ,,Естетизиране на облика на общинския пазар в град Троян и инфраструктурата – Етапно строителство’’.

Целта на проекта е изграждането на съвременен пазар с цялостен нов облик, подобрени условия на обитаване и организация в два режима на работа – в пазарен и в непазарен ден, както и достъпност на средата за хора в неравностойно положение.

За изпълнител на строително-ремонтните дейности е избрана фирма ,,Евробулпроджект’’ ЕООД – град София с управител Иван Иванов.

Авторският надзор ще се осъществява от фирмата, разработила идейния, техническия и работен проект – фирма  ,,АДА – Агенция Дизайн и Архитектура’’ АД – град София, представлявана от арх. Радомира Дамянова – изпълнителен директор.

Проектантската фирма и строителната фирма проектираха и изградиха преди няколко години  и Малкият пазар  в Троян.

Строителен надзор ще се упражнява от фирма ,,Троя Консулт’’ ЕООД – град Троян с управител инж. Дилян Енкин.

Фианансирането на проекта е чрез дългосрочен кредит от Алианц Банк България АД с активното съдействие на г-н Момчил Акимов – регионален мениджър на Регион Север.

Стойността на проекта възлиза на 2 770 284 лв. с включено ДДС. Срокът за изпълнение на дейностите е 265 календарни дни.

На официалното откриване на строителната площадка Кметът на общината – г-жа Донка Михайлова и Областният управител – инж. Светослав Славчев пожелаха на строителите спорна и безпроблемна работа!

С изпълнението на предвидения ремонт и реконструкция не само ще се подобри външния вид и материално-техническата база, но и ще се осигурят приятни условия за провеждане на традиционния пазар в четвъртък – любим за всички троянци.