В Троян стартира проекта „ Започни да плуваш“, който ще бъде реализиран за втора поредна година. Заниманията ще се провеждат в закрития басейн на СУ „ Св. Климент Охридски“, а тренировките – от Плувен клуб „Инвиктус“ – гр. Плевен .

Проектът е с активното съдействие и финансова подкрепа на Община Троян, по инициатива на Кмета на Общината – г-жа Донка Михайлова, ПК „Инвиктус“ – гр. Плевен и СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Троян.

 За безплатните 6 часа се очаква децата да овладеят начални техники на плуване. Краят на проекта ще бъде отбелязан с две състезания между всички обучени деца, а най-добрите ще бъдат стимулирани с материални награди. След приключване на обучението по проекта децата могат да продължат да плуват безплатно в басейна с оказване на методическа подкрепа от преподаватели на СУ „Св. Климент Охридски“ или да се включат да тренират плуване на по-високо ниво в групите на ПК „Инвиктус“.

Професионални треньори ще обучават децата да плуват, а проектът доказва вече утвърдилата се политика на община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура на децата с участието им в проектите „Научи се да караш ски“ и „Започни да плуваш“.