Престижна стипендия „Deutschland plus“ спечели десетокласникът Цветелин Карев от Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. Това съобщи учителят му по немски език Румяна Маринова.

Престижната стипендия „Deutschland plus“ спечелена от десетокласник в Езиковата гимназия в Ловеч. Конкурсът за спечелването на стипендията на германската педагогическа служба за обмен PAD бе подновен след прекъсване поради ковид пандемията. В него по предложение на комисията по немски език участваха Стела Цветкова и Цветелин Карев от 10 а клас.

Двамата ученици получиха въпросник с теми, по които трябваше да се подготвят. Сред тях бяха теми като ученическо ежедневие, хоби, медии, околна среда, транспорт и други.

В интервюто кандидатите трябваше да се представят накратко, да опишат картина и да дискутират по една от избраните теми. Два дни след конкурса дойде и съобщение, че Цветелин е одобрен за стипендията. Тя включва триседмично обучение от 1 до 20 юли във Франкфурт на Майн и посещение на столицата Берлин.

За Цветелин и неговите учители Ивайло Генов в 8 клас, Гергана Шанкова в 9 клас и Румяна Маринова в 10 клас вълнението е особено голямо. Предстои подготовка на нужните документи. Пожелаваме на Цветелин незабравими преживявания в Германия и обогатяване на междукултурните и езикови знания!