Банско се наложи като най-желаната дестинации от туристите. Причината са не само невероятните природни дадености на региона,  но и екстрите и модерни условия за пълноценна ваканция във всеки сезон от годината. Възрожденският град предлага разнообразие от развлечения и възможности за еко, кулинарен, спорен, поклоннически и всякакъв вид туризъм

Къде да отседнете в Банско?  

Ваканцията на Банско може да е свързана със зимните спортове и белите писти, както и с походи в планината. В Пирин и околността са едни от емблематичните природни, културни и исторически забележителности в България. Едно от най-големите предимства на курорта са хотелските комплекси, които са синоним на световно ниво и разнообразие от екстри.

Усамотение и пълен релакс предлагат по-малките комплекси като бутиков хотел Уникато. Най-близко до пистите пък е семейният хотел КапХаус. Отлично разположение на своите гости предлага също така Вихрен Палас Апартхотел.     

Ако търсите обаче свръх луксозен хотел в Банско, изберете Лъки Банско. Комплексът е петзвездното бижу на курорта. Той разполага със 115 апартамента и студия, както и с ВИП апартаменти. Локацията му също е идеална. Хотелът е разположен на метри от централната градска част. Лъки Банско СПА & Релакс е сред най-добрите в България ултрамодерни комплекси, които покриват  световните стандарти за предлаганата услуга.

Защо да изберете Лъки Банско за своята ваканция?

Апартхотелът в Банско целогодишно предлага на своите гости изключително изгодни оферти и пакети. В Лъки Банско може да имате незабравима почивка, която да съобразите с празниците, сезона или личен празник. Банско е курорт, който предлага най-различни възможности за всякакъв вид отдих за малки и големи.  Районът на Пирин планина е уникален и подходящ за планински походи, спорт на открито, забавления и тотален релакс.

Комплексът Лъки Банско е гарант за перфектната ваканция.  СПА зоната на хотела е най-модерната в района. Само тук може да се насладите на топли био басейни със соли от Мъртво море и температура на водата от 33 градуса. Аква зоната е място за разкрасителни и възстановителни процедури.

Любими екстри на туристите са парните бани, джакузи, солна и ледена стаи и много други процедури и терапии. СПА центърът разполага с зони за най-малките посетители, за да се наслаждават и те на воля на водните пространства. Гостите на хотела могат да ползват открити и закрити басейни, напълно оборудван фитнес център.

Зимата Банско е магнит за всички почитатели на ските и сноуборда. За тях на разположение е гардеробът на хотела, който е оборудван с разнообразнипособия за спорт на белите писти. Петзвездният хотел предоставя на своите гости карти за лифтовете, както и транспорт до тях.

През лятото пък в комплекса се организират планински преходи. Те се водят от професионален планинар и са съобразени с  възможностите на туристите за по-кратки или дълги преходи.  Маршрутите включват едни от най-големите забележителности в региона. Това са връх Вихрен, Байкушевата мура, Муратовото езеро, връх Безбог и още много други.

Лъки Банско СПА & Релакс разполага също така с изискани ресторанти. В хотела работят ресторантите Льо Бистро, Леонардо и Фондю, които предлагат френската, италианската, швейцарската кухня и традиционна българска кухня. Типичните за Банско ястия като капама, чомлек, костурета с чекане могат да бъдат приготвени от шеф готвачите за ценителите на кулинарните изкушения.   

В Банско се организират множество национални и международни събития през цялата година. Те са свързани с култура, изкуство, фолклор, кулинария, родни традиции и празници. Голяма част от туристите, които идват тук от всички краища на България и света, са привлечени от фестивалите, спортните събития, премиерите на оперни представления, джаз и рок концертите и т.н. Не по-малко впечатляващи за гостите на града и района са всички природни дадености със спиращите дъха гледки и неповторими спомени. 

Източник на изображения: Лъки Банско