За доброто сътрудничество между областния управител и ЧНУ „Св. Седмочисленици“ – Ловеч, инж. Светослав Славчев получи специално изработена за него мартеница. По поръка на децата му я връчи тяхната учителка Детелина Карапетрова. На срещата при областния управител тя бе придружена от свещеноиконом Любомир Казашки, също преподавател в училището. Тримата коментираха бъдещото взаимодействие на двете институции.

Карапетрова донесе специалните поздрави на своите възпитаници, които са чести гости на областния управител по празници. Само след дни те отново ще посетят администрацията по случай Първа пролет и ще споделят наученото през учебната година.

Сега те показаха, че могат да се справят с поредната задача в училище – сами да изработят различни видове изделия, и още по-важното – да претворят духовните ценности, в които ги възпитаваме, в дела, коментира Карапетрова. Тя разказа, че малчуганите и техните родители са организирали миналата седмица благотворителна инициатива, посветена на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Собственоръчно направените в детската работилница изделия – картини, картички, символи на доброто, накити, мартеници, са продадени на импровизиран базар на днешния 1 март и събраните от него 600 лв вече са внесени по дарителската сметка на БЧК. Така децата разбраха какво е кауза и въпреки религиозните различия проявиха своята съпричастност, добави учителката им.