„Не съм срещал трудност, която един час четене да не смекчи“, твърди Монтескьо.

Вдъхновени от тези думи, служители от общинска администрация – Троян организираха дарителска кампания под надслов „С чаша вино и любов в сърцата, дарете книги за душата“, която се проведе на 14-ти февруари. Празникът, на който почитаме Св. Трифон Зарезан и Св. Валентин, е и Международен ден на даряването на книги.

Над 100 книги от съвременни и класически автори бяха събрани и дарени, както за самотните възрастни хора от дом „Св. Димитър“ – с. Добродан, така и за потребителите на „Комплекс за социални услуги“ – с. Дълбок дол.

Най-много книжки бяха приготвени за децата от социално слаби семейства от кампанията „Подари на непознат“ и за  пациентите на детско отделение при МБАЛ – Троян, с желанието ежедневието и престоя им в лечебното заведение да бъдат по-приятни в компанията на детските книжки.

           Дарението за най-малките пациенти бе връчено от Цветелина Калчева – секретар на община Троян и служители на отдел „ОКСДП“ на д-р Антоанета  Панджарова,-завеждащ на детското в  МБАЛ „Георги Стоев – Шварц“.

Детската писателка Милена Димова направи мил жест към децата – подари им нейната книжка „Морето на баба“.

Книгите за възрастните хора в Дома за стари хора в с. Добродан бяха приети от Директора на заведението – Невяна Балевска.