РЕПОРТАЖ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ДНЕС В НОВИНИТЕ НА ТВ ЗЕТРА

Баща на 19-годишно момче написа пост в социалните мрежи, че синът му е бил е бил пребит от четирима полицаи, в извънработно време. Случаят е от 11 февруари, по думите на бащата – в 4 часа през нощта пред дискотека в Плевен. Правим пълна проверка по случая. Няма да крием никого, виновните ще си понесат отговорността.

Това заяви директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Веселин Вътов. Той уточни, че такива проверки траят около 4 месеца, но ще бъде направено всичко настоящата да приключи в по-кратки срокове. В момента се преглеждат записите от камерите около мястото на побоя.

Комисар Вътов заяви още, че записите са от различни камери и  трябва да се прегледат детайлно. Той не отрече, че на мястото е имало полицаи. Полицаите, участвали в побоя, ще бъдат отстранени от работа, докато тече разследването.  Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни. От Районната прокуратура в Плевен днес съобщиха, че са се самосезирали по случая.

Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.  По делото предстои изследване на запис от видео камера, разпити на свидетели, установяване на други очевидци, в т.ч. и на италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно е встъпил първоначално в конфликт, посочват още от прокуратурата.

В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването, чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи, се казва още в съобщението на Районната прокуратура в