От днес, 06.01.2023 г. стартира Проекта на  Българска Федерация по ски „Научи се да караш ски“, в който Община Троян участва за четвърта поредна година .

Проектът ще обхване 200 деца от начален етап от всички училища на територията на общината. Още през месец декември миналата година бе проведено проучване сред родителите и децата за желанието им да се включат в обучението по дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“, като желаещите са повече от определените места.

Децата, които остават извън списъка, ще преминат обучение при същите условия на проекта, но с финансиране от Община Троян. В рамките на проекта са осигурени транспорт, обучители и обяд. Медицинското обслужване и ски оборудването ще бъдат предоставени от Ски-зона „Сима“, а придружаващите учители – от съответните училища. Заниманията са предвидени в светлата част на деня, в рамките на пет астрономически часа, с включени почивки и обяд.

             Инициативата отразява вече утвърдилата се политика на община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура.

Желанието на ръководството на общината и на общинската администрация е да се даде възможност на най- малките ученици да се обучават в традиционните за региона зимни спортове, дали на България много поводи за гордост.