От ОД на МВР – Ловеч съобщиха, че на 13 януари в Тетевен е проведена полицейска операция, в хода на която служителите на местното районно поделение са извършили проверка на 50 лица и 42 МПС и за установени 9 нарушения са съставили 9 глоби с фиш по ЗДвП.

В седмицата от 06 до 13 януари на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализиана операция, като полицейските служители са извършили проверка на 215 лица и 205 МПС, съставили са 11 акта и 53 глоби с фиш по ЗДвП и 11 акта по други закони и са задържали 1 лице.

25-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 13 януари около 00.40ч. при управление на товарен автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължава РУ Луковит.

24-годишен от Троян е задържан за 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 15 януари около 20.30ч. при управление на лек автомобил в с.Орешак е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества, извършена с техническо средство, е отчела положителен резултат за употреба на метамфетамин. В колата е пътувал и друг 24-годишен троянчанин, като при направен му личен обиск е установено, че държи в дрехите си пакетче с 0.7 грама марихуана. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.