В периода от 19 до 24 декември, на територията обслужвана от РУ Луковит и РУ Тетевен са проверени общо 28 обекта, с цел недопускане на нерегламентирана търговия с пиротехнически изделия, а в обектите за които има издаден разрешителен документ по ЗОБВВПИ, са извършени инструктажи на служителите за изискванията по закона и отговорността, която се носи при нарушения. Не са констатирани нарушения. 

В хода на специализираната операция полицейските служители са провели и превантивна разяснителна кампания сред населението, насочена към повишаване информираността на гражданите относно евентулни телефонни измами и са проведени срещи с кметовете по места.                                                              

В седмицата от 16 до 23 декември, на територията на община Троян е проведена специализирана операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и подобряване на пътната обстановка в региона. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 325 лица и 305 МПС, като за установени нарушения са съставили 89 глоби с фиш и 8 акта по ЗДвП, както и 15 акта по други закони и са задържали 4 лица.

24-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 26 декември около 02.30ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.2 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.