56 автори със 150 творби в Първия пролетен салон на изкуствата в Ловеч

56 автори със 150 творби в Първия пролетен салон на изкуствата в Ловеч

56 автори със 150 творби се представят в Първия пролетен салон на изкуствата. Изложбата бе открита снощи в зала „Вароша” на Художествена галерия – Ловеч, в присъствието на вицепрезидента Маргарита Попова. Прояви като това голямо мащабно културно събитие помагат да одухотворим и спасим човешката душа, да съхраним творческия дух и да противодействаме с изкуството на деградацията в обществото, обяви на откриването изкуствоведът Румен Серафимов. Изложените работи живопис, графика и скулптура са изключително само на автори от Ловеч, макар някои от тях отдавна да живеят и се изявяват другаде.
„Есенният салон на изкуствата е традиция в нашия град и аз се радвам, че художниците в Ловеч решиха да положат началото на нещо ново, което, надявам се, също ще превърнат в продължително и непреходно” – коментира пред журналисти кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. „Още по-радостното е, че това ни го поднасят дни преди празника на Ловеч, при това в един много важен ден – Деня на Европа. Така ние днес тук изпращаме и нашето послание към Европа, че в Ловеч има много и талантливи творци” – каза още той.
Мотото на Пролетния салон на изкуствата е „Послания”. На откриването беше и най-големият посланик на България по света – треньорът на „Литекс” Христо Стоичков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.