„Месокомбинат – Ловеч” АД – Ловеч, спечели наградите „Инвеститор на годината” и „Бизнесмен на годината” в категория „Големи предприятия”. Наградата за инвеститор връчи на изпълнителния директор Румен Андреев на церемония снощи в Ловеч председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя бе специалният гост за празника на града. Цачева пожела подобни успехи на повече ловешки фирми и увери, че държавата прави всичко възможно за създаване на по-добри условия за инвестиране и работа. Андреев от своя страна заяви, че приема наградата като признание за Ловеч, защото на техните продукти, продавани в чужбина, пише „Произведено в Ловеч, България”.

Специални поздравления дружеството получи и от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев за отличието „Бизнесмен на годината”. „Дружеството печели тази награда вече за трети път. И за мен е особено удоволствие да връча наградата на една утвърдена вече фирма, създала нови работни места за ловчалии, изградила престижна търговска марка, предпочитана от клиентите в цялата страна и в чужбина” – каза кметът.

„Бизнесмен на годината” в категория „Средни предприятия” стана „Феникс Инверс” ООД, наградата получи управителят Михаил Михайлов, а в категория „Малки предприятия” – „Еко – Ловеч” АД – Ловеч, статуетката и грамотата взе изпълнителният директор Антоанела Дончева.

„Еко – Ловеч” АД е регистрирано през март миналата година и основната му дейност е въз основа на проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на оператор на депото. Приходите от дейността на дружеството за 2011 г. са в размер на 1 055 395 лв, реализирани са инвестиции за 66 992 лв, средносписъчният брой заети е 16, открити са 28 нови работни места.

73 852 000 лв са приходите на „Феникс Инверс” ООД за 2011 г., реализираните инвестиции са за 1 549 000 лв, средносписъчният състав на заети – 158, новите работни места – 19, данъчният принос към общината е 39 216 лв.

Общо приходите за 2011 г. на „Месокомбинат – Ловеч” АД са 104 694 000 лв, реализираните инвестиции – 5 739 000 лв, средносписъчният брой работни места – 645, 100 000 лв е данъчният принос към общината. Дружеството е образувано през 1991 г., през 1997 г. е приватизирано и се включва в структурата на „Бони Холдинг”. През 2007 г. производствените помещения са новопостроени и изцяло преоборудвани в съответствие с изискванията за производство на месни продукти.

Наградите се присъждат от община Ловеч за постижения в икономиката на общината и за инвестиции през 2011 г., те бяха връчени снощи на стилен коктейл, даден от кмета Минчо Казанджиев. Близо 300 гости бяха уважили домакина на празника, за тях пя холандецът Робърт Бенсън, приятел на Ловеч и България.