Дали са се променили, ще се познаят ли след 45 години,тези въпроси си задаваха дошлите генерали и офицери от резерва ,със съпругите си на юбилейната среща”45г” години от завършването на първия ракетна технически випуск, завършил през 1967г. Военната артилерийска академия” в гр.Санкт Петербург –Русия. На 01.06.2012г от 11:30ч.във Военния клуб, се състоя юбилейна среща организирана от клуб”Ракетчик” при СОСЗР –Ловеч, с председател ,полковник /р/Мирчо Раевски. Николай Василев от Военния клуб, като съорганизатор на срещата, поздрави участващите генерали, офицери от резерва и съпругите им и ги запозна с работата на Военния клуб и СОСЗР – Ловеч, за военно родолюбивото възпитание на младите хора.
От 14:00ч.в приемната на кмета на Община Ловеч, се състоя среща на випуск -1967г, клуб”Ракетчик” при СОСЗР , Военния клуб и клуб”МВР” ,със заместник кмета ,г-н Младен Младенов , който ги запозна с обществено икономическото развитието на Общината през последните години и награди с предметни награди, за успешната съвместна работа на Общината със СОСЗР и Военния клуб,по родолюбивото възпитание на младите хора в Ловеч.
След това, генералите и полковниците от резерва , осъществиха среща с командването на военно формирование:24480 – Ловеч.Началникът, подполковник инж. Мариян Петракиев , сподели за работата със СОСЗР и семействата на военнослужещите, по военно патриотичното възпитание на учениците и децата в Ловеч.
От 20:00ч. в ресторант”Ловеч”, майор/р/Милен Тотев , от арт ателие”Лик” при Военния клуб, председател на клуб”МВР” при СОСЗР -Ловеч,поздрави участниците и семействата им с акустичен концерт на китара “Популярни руски песни”.Николай Василев,заместник председател на Областният съвет на СОСЗР,поздрави и награди участниците в юбилейната среща, със “СD”, издадени от арт ателие”Лик” при Военния клуб, през годините.
На 02.06.12г випуск 1967г.с автобус на Община Ловеч, групата водена от генерал лейтенант Симеон Петковски ,посети и разгледа Природо -научния музей в с.Черни Осъм – Троянско и Троянския манастир. Гостите се срещнаха и разговаряха с домуващи ветерани в Домът на Министерството на отбраната и Българската армия в с.Орешак.Управителят г-н Иван Ластарджиев, ги запозна с условията за живот и отдих на ветераните.На връщане в Ловеч, групата беше посрещната радушно в с.Лешница –Ловешко от организатора на юбилейната среща, председателят на Областния съвет на СОСЗР, полковник/р/Мирчо Раевски и съпругата му Мария Раевска.
Така,само за два дни, благодарение на отличната организация на СОСЗР – Ловеч и Военния клуб, беше изпълнена програмата за юбилейната среща.Участниците си тръгнаха от Ловеч, доволни с надежда, за нови срещи.