Представители на мениджмънта на ЧЕЗ България се срещнаха на 17 май с кметовете на общините от област Враца, за да представят инвестиционната политика на компанията за региона. След края на работната дискусия двете страни подписаха меморандум за дългосрочно сътрудничество.
„Като компания със сериозен обществен ангажимент и доставчик на жизненоважна за икономиката и за бита услуга ЧЕЗ се чувства длъжна да предложи на своите клиенти най-доброто решение за сигурността и качеството на услугите, които доставя. Ето защо е важно да поддържаме открита и диалогична комуникация, което ще ни помогне да си сътрудничим по един ползотворен начин”, каза Петър Баран, Главен оперативен директор на „ЧЕЗ България”.
На срещата присъстваха областният управител Пепа Владимирова и кметове и заместник-кметове на общините Борован, Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Криводол, Мездра, Мизия, Оряхово, Роман и Хайредин. От страна на ЧЕЗ, участие взеха Петър Баран, Главен оперативен директор на „ЧЕЗ България“, Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България” и Цветомир Ралчев, директор „Управление на дружеството“ в „ЧЕЗ Разпределение България“. Дискусията се проведе в Областната управа на град Враца.
ЧЕЗ планира да инвестира през 2012 г. 3,8 млн.лева за повишаването на качеството и сигурността на захранването и за подобряване на услугите за клиентите си на територията на област Враца. Най-много средства ще бъдат насочени за изграждане на трафопостове, подмяна на амортизирани трансформатори и кабели, изграждане на нови кабелни линии и изнасяне на електромерни табла извън границата на собствеността.
През последните 6 години ЧЕЗ е инвестирала над 23 млн. лева в рехабилитация, модернизация и развитие на електроразпределителната мрежа на област Враца. От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. компанията е инвестирала близо 550 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България.