ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира над 2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през август. От тях 1,2 млн. лева са предвидени за електроразпределителния район на Северозападна България. За района на Югозападна България са предназначени около 840 хил. лева.

Най-големият проект през месец август е реконструкция и модернизация на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в с. Синаговци и с. Средогрив в област Видин. Той е на стойност 530 хил. лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през този месец са нов трафопост, канална мрежа за кабели средно и ниско напражение във Враца на стойност 260 хил. лева, както и подмяна /рехабилитация/ на 4бр. кабели 20 кV в гр. Плевен на стойност 113 хил. лева.

„От 2004 г. досега ЧЕЗ неотлъчно следва една основна цел – да осигури на своите клиенти максимално качество и сугурност на доставките на електроенергия. За нас спокойствието и уюта на гражданите не подлежат на компромис и дружеството не спира да инвестира, въпреки че обемът на одобрените ни инвестиции е недостатъчен за реализация на всички належащи проекти”, каза Петър Баран, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

ЧЕЗ инвестира 1,7 млрд. лева от стъпването си в България преди седем години. Извън приватизационните разходи компанията вложи близо 550 млн. лева в поддържането и развитието на електроразпределителната мрежа. В резултат на направените инвестиции и въвеждането на добри европейски практики ЧЕЗ подмени близо 30% от мрежата и намали технологичните загуби от 22% до средно 13,45%, подобрявайки качеството на услугата за своите клиенти