ЧЕЗ ВЪЗСТАНОВИ ЗАХРАНВАНЕТО НА 7619 СВОИ КЛИЕНТИ ДНЕС

ЧЕЗ ВЪЗСТАНОВИ ЗАХРАНВАНЕТО НА 7619 СВОИ КЛИЕНТИ ДНЕС

Аварийните екипи на „ЧЕЗ Разпределение България” работят за отстраняване на авариите в останалите без електрозахранване райони. Засегнати през днешния ден бяха 9611 потребители в общините Своге, Костинброд, Самоков, Белоградчик, Драгоман, Брезник, Столична община и парк Витоша. Въпреки тежките метеорологични условия, към 16 ч броят на клиентите без електричество беше сведен до 1992.
В момента засегнати остават села в общините Костинброд, Самоков, Белоградчик и Драгоман. Трасетата на електропроводите са извън населените места, в труднодостъпни райони, пътищата са непочистени, а снежните преспи достигат до над два метра. Това затруднява достъпа на екипите до съоръженията.
„Уверяваме, че усложненията и тежката метеорологична обстановка няма да бъдат причина за преустановяване на работата докато не бъде възстановено електрозахранването на всички абонати на дружеството”, каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България”.
Товарите по електроразпределителната мрежа през днешния ден, отчетени в диспечерските центрове на компанията, не бяха завишени в сравнение с предходните дни, но все още се наблюдава тенденция за върхови стойности. Предвид прогнозите за минусови температури и през следващите дни, очакванията са, че вследствие на голямото потребление тази тенденция ще продължи.
За информация и сигнали за евентуални нововъзникнали аварии клиентите на ЧЕЗ могат да използват денонощната информационна линия на компанията 0700 10 010.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *