Цецка Цачева: ГЕРБ създаде нова линия на общуване между политическите сили

Цецка Цачева: ГЕРБ създаде нова линия на общуване между политическите сили

„Отговорността за сегашното управление на ГЕРБ, макар и правителство на споделената отговорност, ще бъде на мандатоносителя и на нашия председател Бойко Борисов.” Тоза заяви в Плевен Цецка Цачева, председател на 43-тото Народно събрание, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ в областния град. Тя присъства на отчетно–изборното събрание на общинската организация на ГЕРБ-Плевен заедно с областния координатор на ГЕРБ в Плевен и народен представител Владислав Николов, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, общински съветници, кметове на населени места, членове на партията.

„Това, което успяхме за този месец време на преговори да споделим с останалите, е нелогичността на поставянето на времеви хоризонт на този кабинет. Българските граждани са гласували за пълен мандат на това управление и няма как нито с акт на НС, нито правителството да каже – ние ще управляваме една година. Неговият мандат към този момент изглежда 4-годишен. В България е практика временните неща да са най-трайни и като нищо този кабинет може да изкара пълния си мандат”, каза Цецка Цачева. Тя прогнозира, че занапред много по-често ще се стига до коалиционни правителства. По думите й „ГЕРБ създаде една нова линия на общуване между политическите сили“. „Лидери, които не си говореха в продължение на почти 20 месеца, вече сядат на едно място, разговарят, всеки отстоява своите идейни позиции, своята идентичност”, посочи тя. Цачева отговори на десетки въпроси, касаещи приоритетите в управлението на правителството с премиер Бойко Борисов.
На събранието бяха направени номинации за ръководство на общинската структура на ПП ГЕРБ в Плевен. Общинският ръководител Мартин Митев направи анализ за дейността на структурата от началото на 2010 г. до момента. Той акцентира върху работата на общинското ръководство през последната, като очерта трите основни направления – укрепване и разширяване на структурите на партията във всички населени места на община Плевен, утвърждаване на новия модел на управление на община Плевен и провеждане на две предизборни кампании – евроизборите и предсрочните парламентарни избори. Проф. Стойков направи отчет на работата на общинската администрация през последните три години. За периода 2012–2014 г. са одобрени проекти за над 120 милиона лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *