Една победа дели хандбалистите на „Осъм“ – Ловеч, от бронзовите медали в шампионата. Тя трябва да бъде постигната на Разпети петък пред собствена публика.

И така представителният отбор на ХК „Осъм“ приема „Спартак“ (Вн) във втора среща от финалния плейоф за третото място и бронзовите отличия в първенството на „А“ РХГ при мъжете. Мачът е утре (петък) от 14 ч. в спортната зала в Ловеч, а входът е свободен. Срещата ще бъде ръководена от съдийската двойка Н. Башев и К. Блажева, а делегат на БФХ ще бъде Красимир Илиев от Русе. Нашите спечелиха двубоя в морската столица миналата събота с три гола разлика (26:29) и при успех утре ще се окичат с бронза, тъй като съгласно регламента се играе до две победи в серията. В случай, че все пак се стигне до трета среща, тя ще бъде във Варна.  Съперници в суперфинала за шампионската титла  пък са отборите на „Шумен 61“ и „Локомотив“ (ГО), като първия мач бе спечелен от шуменци.

Още веднъж: „Осъм“ срещу „Спартак“ (Вн) в малкия финал в хандбалния шампионат при мъжете. Освен на силна отборна игра, дух и воля за победа, Виктор Симеонов, Преслав Станчев и компания ще разчитат и на гореща подкрепа от трибуните от страна на верните си и темпераментни почитатели.

Община Ловеч, пресцентър

13.04.2023 г.