Хвърлят бутилки от алкохол до Психиатричната клиника в Плевен

Хвърлят бутилки от алкохол до Психиатричната клиника в Плевен

В междублоковото пространство на блок 53 на плевенския квартал „Сторгозия” се изхвърлят редовно пластмасови бутилки от алкохол от пациенти на Психиатричната клиника, която се намира в близост. По сигнал на зрител, екип на Зетра посети мястото. Живеещите в 53 блок разказаха, че това се случва от няколко седмици – пациенти на Психиатричната клиника се събират до оградата, употребяват алкохол, след което изхвърлят бутилките в междублоковото пространство. Алкохолът „се доставя” на пациентите или от техни роднини и близки, или самите те прескачат оградата и си го купуват от близкия магазин. Страничната ограда на болницата не се намира под наблюдението на денонощната охрана, която стои на главния вход. Живеещите в блок 53 твърдят, че са получавали заплахи от пациентите на болницата, един от които дори им е счупил прозореца. Някои от тях заявиха, че лично те си почистват мястото.

„Ситуацията не може да се контролира напълно, тъй като става дума за хора с психични заболявания. Въпросът е по-скоро философски. Ще се вземат някакви мерки да не се случва. А дори и да се случи, ние отново ще почистим”, коментира доцент Калоян Стойчев, началник на Психиатричната клиника, който съобщи, че служители и пациенти на болницата поддържат и почистват целия район наоколо.

Реакцията му беше своевременна. Само след броени минути трима пациенти на болницата получиха чували и почистиха мястото.

Очавайте репортаж на Зетра ТВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *