На 20 януари около 10.00ч. на път II-35, на разклона за с.Ломец, автопатрул на РУ Троян след получен и отработен сигнал е спрял за проверка лек автомобил, с водач 30-годишен, криминално проявен от Троян.

Водачът е отказал да бъде тестван с техническо средство за наркотични вещества, а в хода на процесуално-следствени действия под една от седалките в автомобила е открито пакетче, с бяло, кристалообразно вещество, с бруто тегло 1 грам.

След изследване с полеви тест веществото е реагирало на  метамфетамин. Последвало е претърсване в жилище обитавано от 30-годишния мъж,  където в едно от помещенията е открито пакетче съдържащо суха зелена тревиста маса със съцветие, с бруто тегло 5 грама, която след изследване с полеви тест е реагирала на канабис.

Открито е и обособено помещение за отглеждане на растения от рода на конопа, с размери 2/3 метра, 6 саксии, почва и торови добавки за растения.

Иззети са две найлонови чанти, един зеблов чувал и пластмасова кофа съдържащи зелена тревиста маса, клончета и стъбла, с общо бруто тегло 10 кг.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под наблюдението РП – Ловеч, ТО – Троян.