Ученици от Ценово ще представят Русенска област в национално състезание

Ученици от Ценово ще представят Русенска област в национално състезание

Отборът на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово ще представи Русенска област на националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което ще се проведе във Велико Търново от 27 до 29 юни. Учениците заслужено извоюваха първото място на областния кръг, в който участваха отборите на седем общини. След окончателното обявяване на резултатите се оказа, че разликата между първото и второто място е близо двадесет точки.

„Отборът ни се готви много усилено за състезанието. Всички бяха изключително амбицирани и ентусиазирани. Учениците показаха много добра подготовка, борбен дух и екипност в действията си. Двама от участниците решиха теста без грешка, а останалите двама допуснаха минимални пропуски“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Участниците в надпреварата трябваше да решат тест с тридесет въпроса с нарастваща трудност. Във втората част от състезанието беше включен казус как се действа по време на земетресение. Всички останаха много доволни от осигурените награди и възможността да разгледат част от историческите забележителности в Русе.

Отборът от Ценово започва активна подготовка за участието си в националното състезание, в което ще бъдат включени и практически упражнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *