Кметът Донка Михайлова подписа от името на Община Троян писмо за предварително намерение за побратимяване с китайския град Джингдежен.

Това пише Михайлова във Фейсбук.

По искане на китайската страна в Троян беше осем членна делегация на 45-милионната китайска област Дзянси, която се водеше губернатора на провинция г-н Йе Дзянчун.

Интересът на китайската страна е насочен към обмен най-вече в сферата на културата и специално на керамиката. “От изток до изток – По следите на керамичното изкуство” е груповата изложба, която е открита в Националното изложение в Орешак. Изложбата е организирана от Таосичуан Керамичен арт център. Тя включва широк диапазон от произведения на художници от цял Китай, които показват както историческата, така и съвременната перспектива на керамичното изкуство в страната. Изложбата събира произведения на няколко поколения художници от колекцията на Таосичуан Керамичен арт център. Тя има за цел да проправи културен мост от източна Азия, град Джингдежен до източната част на Европа, в която се намира Троян.