С фотоизложба „Моята мечта“ сдружение „Закрила“ отбелязва Международния ден на хората с увреждания. Тя ще бъде открита в арт кафе-книжарница „При Роси“ утре от 17:00 ч. и ще остане до петък. Всеки посетител на изложбата ще има възможност да се докосне до мечтите на лицата с увреждания.

Това е част от поредицата събития в община Ловеч, с които се отбелязва 3 декември, денят на хората с увреждания.

Сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“ организира турнир по боча за потребители на социалните услуги в града. Надпреварата се проведе днес в спортната зала на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“. Всеки участник получи грамота и награда. Пак днес  в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Сливек се състоя тържество с участието на фолклорната група от с. Радювене.

3 декември е денят за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания, за техния независим живот и пълноправно участие в обществото. Отбелязва се от 1992 г. Целта е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда, общообразователната система, общия пазар на труда.