В истински празник на талантите се превърна поредната инициатива от „Забавно лято 4”. В двора на СОУ „Тодор Кирков” деца и родители се забавляваха от сърце. Проведоха се занимателни игри, свързани с хвърляне на топка и федербал. Момичетата имаха възможност да демонстрират умения с обръчи. В най-голямата атракция бяха 6 момичета, които не се притесниха и показаха своя певчески талант. С танци и много настроение изпяха едни от най-популярни детски песни. В съответствие с вече създадената традиция, малчуганите рисуваха и оцветяваха, като по този начин пресъздадоха своя детски свят. Сръчните им ръчички изработиха красиви летни аксесоари.
И този четвъртък не мина без футболен турнир. Момчетата продължиха първенството на „Забавно лято”. В края на кампанията победителите във всички турнири ще имат възможност на премерят сили. Победителят в шампионата ще грабне наградата на „Забавно лято 4”.
Доброволците на библиотеката помагаха на децата в игрите, забавляваха ги и изрисуваха лицата на десетки деца. Малчуганите търпеливо изчакваха своя ред. В забавленията и песните се включиха и техните родители.
Следващия четвъртък, 7 юли „Забавно лято 4” ще гостува на село Дойренци. На площада пред читалището всички желаещи ще имат възможност да рисуват и да се забавляват, да се включат във футболен турнир, състезания по игра на народна топка, скачане с чували. Момичетата ще могат да премерят сили на ластик, федербал и фризби.
На 12 юли кампанията ще продължи в квартал „Здравец”.
Организатори са Сдружение „Ловеч днес“, Ресурсен център и Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, с финансовата подкрепа на Община Ловеч.