С подобряване на метеорологичните услови започна активно и строителният сезон 2024 на Община Троян. Това съобщи инж. Николай Райковски, заместник-кмет на Троян.

Към настоящият момент се работи последните обекти:

  • Многофункционална спортна зала

 Изградена е конструкцията на първото ниво и вече се работи по второто ниво – самата спортна зала. Изграждат се конструктивни елементи – трибуни, колони и стоманобетонни шайби. Срокът за изпълнение към настоящия момент е 04.03.2025 г.

Изпълнител: „СТРОЙМОНТАЖ“ ЕООД, гр. Пазарджик

  • Изграждане на част от ул. „Мир“ от ОТ1122 до ОТ1588 с подземна и надземна инфраструктура“

 Макар и с по – бавни темпове от необходимото, продължава работата и там като се работи по полагане на дренажа зад изградените подпорни стени и обратен насип зад тях. Успоредно с това се изпълняват и отделни части от ВиК проекта, свързани с изграждането на уличен водопровод, както и сградни  водопроводни и канализационни отклонения.

Изпълнител: НСК София ЕООД

  • „Реконструкция на съществуващ общински път LOV 1140 през с. Орешак /ул. „Стара планина“/, заедно със съоръженията и принадлежностите към него.”

 Започна работата и на втория етап от изпълнението. В момента се работи по изграждане на подпорни стени в определени участъци, както и демонтажни работи. Продължава с полагане на настилки в посока Троянски Манастир след Кметство Орешак. Обектът е обезпечен с материали, очаква се предсрочно завършване в края на летния сезон.

Изпълнител: „ПЪТПРИБОР“ ЕООД, гр. София

  • Основен ремонт на част от ул. „В. Левски“

 Приключи засаждането на новата растителност, както и отстраняването на забележки по качеството на изпълнение на тротоарните настилки. Предстои отчитане на обекта.

Изпълнител: „ПЪТПРИБОР“ ЕООД, гр. София

  • Паркинг в кв. 513 (303) (Зад АИР)

 Работи се полагане на основата на пътната настилка. Също така се работи и пополагане на ел. инсталацията за улично осветление. Изпълнението закъснява, за което ще бъде наложена санкция, съгласно договора  със строителя.

Изпълнител: „ПАРСЕК“ ЕООД

  • „Център за грижа за лица различни форми на дименция в с. Добродан“

Изпълнени са основните дейности по покрива, фасадите, всички вътрешни инсталации, фаянс и теракота.Изпълняват се довършителни работи – шпакловки, бояджийски работи, както и работа по фасадата. Срокът за изпълнение на обекта е до средата на месец юли 2024 г.

Изпълнител;“ЕЛИТ МХ“ЕООД, гр. Ловеч

  • Канализация на част от ул. „Криволак“

Изпълнена е канализацията с обратните насипи и отклоненията, като остава да се възстанови асфалтовата.

Изпълнител: „ВЕРТИКАЛ 90“ ЕООД, гр. Габрово

  • Канализация на ул. „Иван Памукчиев“

Изпълнена е канализацията с обратните насипи и отклоненията, като остава да се възстанови асфалтовата.

Изпълнител: „ЛИВИЯ“ ЕООД, гр. Варна

  • „Обновяване на площ за широко обществено ползване, предназначена за трайно задоволяване на обществени потребности от общинско значение, намираща се в кв.46, гр. Троян

 Работи се по парковото осветление, настилките успоредно на подпорната стена, площадките за отдих, беседка и площадката за игра на деца. Работата продължава с добро темпо. Предстои започването на подготвителни работи за асфалтовите и други настилки в околното пространство.

Изпълнител: „ГЕОЦВЕТ“ ЕООД, гр. Ловеч

  • „Обновяване на площи за широко обществено ползване – парк НУПИ“

Предстои стартиране на СМР, след подписване на Протокол 2 за откриване на строителната площадка. Проектът предвижда изграждане на ново парково осветление, нови алеи с кътове за отдих, малка сцена за събития на открито, както и места за сядане. Проектът е насочен към младите хора, като неслучайно кътовете за отдих ще бъдат изпълнени с нестандартно парково обзавеждане.

Изпълнител: „ГЕОЦВЕТ“ ЕООД, гр. Ловеч

  • Текущ ремонт улици и тротоари в гр. Троян, в селата и общинска пътна мрежа(ОПМ)

Направени са огледи с фирмите изпълнители и предстои възобновяване на работа и там, при подходящи метеорологични условия. Създава се необходимата координация по съвместната работа с операторите за реализиране на подземните мрежи в работните участъци.

Работи се активно и по подготовка на техническите спецификации за обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнители по одобрените проекти на община Троян в Инвестиционната програма на общините финансирани от Министерство на финансите, както и на новите обекти от капиталовата програма за 2024 г. на Общината.