Среща на търговци с кмета на Ловеч

Среща на търговци с кмета на Ловеч

111111111Наематели на търговски помещения на Покрития мост в Ловеч днес се срещнаха с кмета на града Минчо Казанджиев. Повод за срещата бе изискването на Общината да бъдат премахнати щендерите за стоки, които търговците са разположили пред търговските обекти.
Според търговците премахването им ще създаде проблеми, тъй като чрез тях те привличат клиенти и чрез това изискване ще намалеят приходите им. По думите им тяхната работа е сезонна и търговията е средство да изхранват семействата си. Те са съгласни да има определен ред, за да може от една страна Покритият мост да запази своя архитектурен облик, а от друга страна да могат да извършват търговска дейност без да търпят загуби.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев заяви, че Покритият мост е архитектурно- исторически резерват. Казанджиев запозна присъстващите, с това, че предстоят проекти за преустройство и рехабилитация на Покрития мост, рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централната градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“ .
Минчо Казанджиев предложи на търговците да се проведе среща в началото на месец март, на която наематели на търговски помещения и проектанти да обсъдят какво да бъде направено, за да не загуби Покритият мост своя архитектурен облик и в същото време търговците да могат да извършват търговска дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *