В навечерието на 12 април- Международния ден на авиацията и космонавтиката и светлите Великденски празници, на 4-ти април , ВВВУ „Георги Бенковски“ и 12 –а Авиационна база са домакини на ВЕЛИКДЕНСКА СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА.

В Долна Митрополия , по идея на Фондация „Български Военновъздушни сили“ и  Авиационен клуб „Чисто небе“ – Пловдив, ще се срещнат ветерани отдали живота си на българската бойна авиация от Пловдив , София, Плевен и  Каменец с курсанти , преподаватели и военнослужещи от ВВВУ и 12 Авиационна база.

Гостите ще се запознаят с част от материалната база, а от 14 часа в Аулата ще се съберат няколко поколения не само  да се запознаят , а и емоционално поетично и музикално да съпреживеят авиационните делници.

Ще бъде представена стихосбирката на военния пилот първи клас Стоян Бобев „ ОТДАДЕНИ НА НЕБЕТО, ПОСВЕТЕНИ НА ЗЕМЯТА“.

Полковник о.з. Дончо Дончев ще представи книгата със спомени на единствения царски офицер , награден със „Златен орден на труда“, пилотът Петър Кожухаров „ПРИНУДИТЕЛНО КАЦАНЕ“.

С интерес очакваме представянето от пилота и преподавател с над 2500 летателни часа полковник о.з. Георги Кутянов.

Със стихове и песни талантливи курсанти ще поздравят ветераните.

Чест, а и отговорност към бъдното на родната авиация е пред тази аудитория да бъдат наградени курсанти за техни постижения , както и преподаватели да получат  удостоверенията си за заемане на  академична длъжност професор, доцент, главен асистент.