След приключилия втория етап от обновяването на спортен комплекс „Тетевен 2009“ той официално бе пуснат в експлоатация. Това бяха първите значими реконструкции на обекта от построяването му през 2009 год., които се реализираха по проект „Красива България”

Символичното откриване бе направено от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева по време на традиционния Тетевенски панаир. Събитието бе придружено с провеждането на турнир по футбол и тенис на корт, а сред присъстващите бе и зам.-кметът – Тони Стоев.

Днес, когато отбелязваме традиционния панаир на нашия град, тук на спортното игрище ни събира още един приятен повод. След два одобрени и реализирани проекта и цялостен ремонт на игрищата и сградата, сега ни остава на направим едно символично откриване на обекта, каза д-р Бояджиева по време на откриването.

Тя отбеляза, че с реализираните два проекта бе извършен текущ ремонт на вътрешните помещения и откритата тераса в съществуваща сграда на имота. Бяха обновени настилките на игрището за мини футбол,  както и на игрищата за тенис на корт и волейбол, които се намираха в окаяно състояние.

Кметът добави още, че е изграден и фитнес на открито, който е чудесно допълнение към фитнес залата в сградата на комплекса. Там бе подменена старата настилка с ударопоглъщаща такава, а със собствени средства Общината обзаведе залата с модерни и надеждни уреди, които ще осигуряват на трениращите една пълноценна тренировка.

Чрез ремонта на комплекса се създадоха подходящи условия за стимулиране на повече деца и млади хора да се включат активно в спортни дейности и да водят по-здравословен начин на живот, подчерта д-р Бояджиева.

Тя отправи и апел към всички – да тренират, да живеят активно и здравословно, но и да пазят направеното.