Поради необичайното количество проливен дъжд, паднало днес, 17.05. 2023 г. на територията на гр. Троян, в периода от 13:00 до 15:00 ч. бяха задръстени няколко шахти, вследствие на което имаше голямо количество вода на няколко места в града –  на пътното платно на кръговото на  ул.“Опълченка“ и ул „ Раковска“, на ул.“Димитър Икономов“, на ул.“Христо Ботев“ при у-ще „Иван Хаджийски“, от „Калинел“ посока на ул.“Балкан“, на ул.“Мизия“ и ул.“Ген. Карцов“, на ул.“Ловеч“ при бившият завод „Хемус“, на ул.“Христо Ботев“. Наводнени бяха мазетата на няколко обществени сгради – СУ „ Васил Левски“ – Троян и Центъра за грижа за лица с умствена изостаналост. С помощта на служителите от РС ПБЗН Троян ситуацията беше бързо овладяна.

Кметът на Община Троян – г-жа Донка Михайлова и експерти от общината своевременно посетиха критичните точки. За кратко време движението в рисковите участъци беше напълно възстановено. В момента обстановката е спокойна.

Община Троян изказва своята искрена благодарност към служителите на РУ на МВР – Троян и служителите на РС ПБЗН Троян за бързата и навременна реакция.