Симеон Христов ще предсатви новия си роман „ Трескавец“ в Ловеч. Това ще стане на 23 октомври, сряда, от 17 часа, в книжарница „Вияна“.

Художественото произведение направи своя дебют наскоро в град Тетевен и за седем работни дни малкото балканско градче  закупи 50 броя книги!   Романът „Трескавец „ предизвика истински трус сред жителите на  красивия балкански градец. Книгата разказва за млад духовник, който проповядва по нов начин и лекува вярващите. Срещу него застават Държавата и нереформираната църква. Той и приятелите му се оттеглят на платото Трескавец и там повеждат борба на живот и смърт, за да построят страната на добрия човек. В която партиите не разделят хората, религиите също. В която има справедливост и морал. И в която хората живеят щастливи и обичайки всичко.

      Това е вторият роман на автора Симеон Христов, познат предимно като бас китарист на епичната рок група Епизод, в която той е композитор на повечето от песните. Първият му роман „Съкровището на Шишман“ отдавна е библиогравска рядкост. Той е роден в курортното село Рибарица до Тетевен и затова започва и животът на романа именно от там. Средното си образование той получава в град Ловеч.  Симеон Христов се кани да посети максимално много български градове през зимата и пролетта на следващата година, за да представи своята книга. „ Аз по-интересен от този роман мога и да напиша, но по-полезен едва ли“ – казва автора.