Силна буря нанесе материални щети в Ловеч

Силна буря нанесе материални щети в Ловеч

Силна буря нанесе материални щети в Ловеч. За броени часове бяха взети мерки от Гражданска защита и от Електроразпределителното дружество за отстраняване паднали дървета и на повредите. 

Силният вятър със скорост до 34 метра в секунда прекъсна електропроводи в общините Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица, съобщи БТА. За около 30 минути в областния град паднаха 13,4 литра на кв. метър дъжд. Според областната дирекция на МВР в Ловеч са подадени около 20 сигнали за паднали дървета. Няма пострадали хора и непроходими пътища.

Засегнатите места в Ловеч бяха обходени веднага след бурята от заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, които проследиха дейностите по разчистване на улиците. Значителни повреди са нанесени върху Социалното жилище в кв. „Гозница“, където силният вятър е повалил електрическите табла. Захранването е прекъснато. Ламарина от покрива на ОУ „Христо Никифоров“ е откъсната, мястото е обезопасено. Премахнати са паднали дървета на улиците „Велико Търново“ и на „Съйко Съев“, срещу болницата. Друго дърво пък е паднало върху лек автомобил в „Дръстене“, съобщи страницата „Забелязано в Ловеч“. Има паднали ламарини от покриви и в други квартали и щети върху автомобили. Към 20 часа беше възстановено електроснабдяването в повечето населени места и нормалния ритъм на живота.

Община Ловеч, пресцентър

20.09.2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *