В периода 09.09. – 15.09.2024 г. се првежда „Седмица на пожарната безопасност“ и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- МВР – „14-ти септември“.

Ръководството на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Ловеч предвижда провеждането на мероприятия, насочени към повишаване на културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност, издигане на престижа на професията, повишаване доверието на обществото към органите за пожарна безопасност и защита на населението и популяризиране на дейностите.

„Седмица на пожарната безопасност“ включва:

● Открити телефонни линии: 068/668239-дежурен; 068/668374-началник;

● Дни на отворените врати и приемна за граждани в сградата на службата, на адрес: гр. Ловеч, ул. “Подполк. Александър Кусев“№20, от 09.00ч до 17.00ч.;

● На 13.09.2024 г., от 16.30ч до 19.30ч, в двора на бившата казарма, в централната градска част ще предоставим възможност повече граждани да опознаят отблизо пожарникарската професия и да разгледат техниката и оборудването, с които разполагаме.

Отправяме покана към деца, младежи и възрастни, които симпатизират на професията „ПОЖАРНИКАР“ да присъстват на събитието, където Ви очакват:

1. Изложение на пожарна техника и оборудване за спасителна дейност;

2. Демонстрация на възможностите на пожарната и спасителна техника и тактически действия на органите за ПБЗН;

3. Детски игри и забавления;

4. Разпространение на информационно – разяснителни материали;

5. Инструктаж за работа с различни видове пожарогасители;

6. Изложба на рисунки на деца от ловешките училища, участвали в ежегодния национален конкурс на тема: „С очите си видях бедата“.